Den nødvendige selvfølelse

Den nødvendige selvfølelse

Vi har alle en selvfølelse. Et sted vi står i os selv og hvor vi kan stå godt eller dårligt. Selvfølelsen er det vi har til fælles, som mennesker og som har stor betydning, i mødet mellem mennesker. Vores selvfølelse kan være mange ting. Den kan være dårlig, stærk, svingende, skrøbelig, god, bevægelig, usikker.

Uanset hvad, så betyder vores selvfølelse alt, for kvaliteten af de møder, vi har med andre mennesker. For selvfølelsen afgør, hvor meget vi viser, hvad vi gør, hvad vi undgår og især, hvad vi har mulighed for at udvikle og lære. Derfor er selvfølelsen afgørende, når vi arbejder med andre mennesker.

Man kan have nok så mange gode intentioner. Og værktøjer. Der kommer til kort, der hvor selvfølelsen ikke er god nok. Når vi arbejder omkring en persons selvfølelse, kan vi have en helt anden omsorgsfuld konfronterende tilgangsvinkel. Da vi kan italesætte det skamfulde, utilstrækkelige og de steder, der ikke er gode nok. Uden at den anden mister sit menneske værd.

Dagens temadag handler om den nødvendige selvfølelse. Om, hvordan vi kan styrke den i andre. Og i os selv. Hvad er det, at have en stærk selvfølelse? Og hvordan skabes sådan en? Det bliver en learning by doing dag. Det betyder, at din egen selvfølelse kommer i spil. Fordi når vi lærer ved selv at komme i spil, så skabes forbindelsen mellem teori og praksis. Og vi kan bruge det vi har lært. Med det samme.

Udgangspunktet er det relationelle. Det er den medfølende tilgang. Det er Mentalisering. Og teknikker fra ACT.
 
 
Har været afholdt for campus Bornholm 2018
 
 
 
 
 
 
Autoriseret Psykolog Anne Soelberg | Stationsporten 11B, 2620 Albertslund