Nørden på briksen

Jeg har altid haft en forkærlighed for nørder. 
 
At sidde med en person, der formår at visualisere et komplekst assssociationsnet, hvor en sommerfugls vingeslag i Kina. Gør en forskel på Nordpolen. Er en ren fornøjelse. 
 
Uanset hvem vi er, har vi alle samme opgave. At komme overens med det vi er som person. For vi har ikke samme grundlag. Vi er væsentforskellige. Og nørden er noget særligt. Uden at være noget særligt. Mange har altid underkendt, deres særlige. For at høre til. Andre er blevet en øde ø. 
 
Jeg tilbyder en sparring på, hvordan din nørdhjerne er skruet sammen. Så du bruger den optimalt. Uden stress. For den er en gave. Og forbandelse. Der kræver hensyn. Og bevidsthed. 
 
Nørder er for mig en samlebetegnelse, for mennesker, der forstår og opfatter verden, på en mere mangefacetteret vis, end de fleste. Nogle nørder er asperger, andre højt intelligente og atter andre, med en helt særlig intuitiv tænkningsform (systemizers).
 
uanset, så kræver det at være en velfungerende nørd, at man forholder sig bevidst og aktivt, til mange af de områder, andre tager for givet. Fx parforhold, arbejde, forældreskab, selvfølelse. Jeg møder mange nørder, der kommer med stress og depressionssymptomer, som tegn på, at de ikke har taget et bevidst ansvar for deres egen funktionsmåde. 
 
 
 
 
 
Autoriseret Psykolog Anne Soelberg | Stationsporten 11B, 2620 Albertslund