Selvreguleringsteknikker

Fra stress til livsglæde

Et kursus om Kunsten at være selvreguleret, i en ureguleret verden

Verden stille tiltagende krav om, at vi skal kunne regulere os selv, for ikke at komme i ubalance. Vi bombarderes med indtryk, samt skal være på, på en vis, så vores biologiske krop og sind, ikke kan følge med. Kroppens og sindets naturlige evne til, at holde balancen og holde os sunde, er derfor under et kæmpe pres.

Og det mærkes. For aldrig har der været så mange uregulerede børn. Samt voksne, der er låst i deres krop og sind. Resultatet er kroppe og sind der larmer, med smerter. Symptomer på ubalance, I form af kropssmerter, spændinger, stress, angst og depressioner, er blevet folketilstande. Altså normaltilstande. Fordi det er blevet så almindeligt at være stresset, at det føles normalt. Og vi reagere først, når kroppen bryder sammen. Selv om den har larmet længe inden selve sammenbruddet.

At regulere sig selv, er noget vi lærer gennem andre. Der formår dette. Det er en kropslig læring, der overføres fra en krop til en anden. På den vis er vi mere afhængige af hinanden nu, end nogen sinde før. For vi skal lære at regulere os selv, på en helt ny vis, hvis vi skal kunne tåle presset ude fra.

Weekenden handler om, at være et selvreguleret menneske, i en ureguleret verden. Om at lære, at danse i kaos. Om Mandela tricket. Om at bevare sit center og sin bevægelighed. Det bliver en weekend, hvor vi arbejder bevidst med, at genskabe kontakten mellem krop, instinkt, tanke og sjæl. Sammen.

Gennem tanken forstår vi. Via kroppen integrerer vi. Vi bliver det vi forstår. Kurset er bygget op over en vekselvirkning mellem krop, sind, tanke og sjæl.

Kurset er for dig, der ønsker at bevæge dig ud af skylden. Og ind i (selv)ansvaret. Der hvor du påtager dig, at være i verden, fra et sundt, bevægeligt og bevidst udgangspunkt. En form for indre caminorejse, vandret i dagens daglige dont. Hvor vi kastes hid og did. Hvis vi tillader det.

Vi kommer til at arbejde med tillid ”as an inside job”. Med agression, som selvbeskyttelse. Med glæde som grundtilstand. Med sorg, som kærlighed uden modtager. Med sårbarhed, som den største styrke.

Kurset er et selvudviklingskursus med kroppen I centrum. Det betyder, at der vil være kropslige øvelser, også sammen med andre. Der vil være berøring. Men ikke af seksuel karakter. Da kropsøvelser er en proces, der kræver tid, er der kun få pauser I løbet af dagen.

Underviser Anne Soelberg er psykolog og har undervist i selvudvikling, gennem krop og sind i 25 år. Hun har 18 års praksis med de fem rytmer. 27 i yogaens verden. 25 år med meditation. Samt er certificeret Wuji gong underviser. Anne har desuden en kropsterapeutisk efteruddannelse. Anne arbejder med en fod i den psykologiske verden og med en, i den spirituelle, alternative verden. Annes speciale er belastningstilstande og traumer.
 
 
 
 
Autoriseret Psykolog Anne Soelberg | Stationsporten 11B, 2620 Albertslund