Smertens muligheder

Smertens veje og afveje:
 
Nogle gange kommer vi uforvarende til et sted i vores liv, hvor smerten er så overvældende og trænger sig så meget på, at vi bare ønsker os væk fra den tilstand. Smerten, både den fysiske og psykiske, kan føles så overvældende, at vi næsten kan føle, at vi falder fra hinanden. Og måske er det netop det vi skal? Falde fra hinanden, og genopstå, som fugl Fønix? Måske kan smerten smelte noget bort, som i virkeligheden forhindrer os i at se os selv, med mere kærlige og favnende øjne? 
 
Smerte kan være en udviklingsvej til at blive lidt mere hele og lidt mere os selv. Men kun hvis vi påtager os denne opgave. Alternativet er, at vi vikles ind i smerten, så den bliver til en lidelsestilstand, som vi ikke kan vikle os ud af igen og som på sin vis bliver hængende, evt. som en depression. 
 
Foredraget er en introduktion til, hvad smerten vil. Det er en fortælling om,  hvilke opgaver samt muligheder der ligger i smerten og hvordan vi kan modtage den gave, som smerten kan være. 
 
Målgruppe og formål: Temaaftenen er rettet mod personer, som enten har smerte i deres liv, fx klientforeninger eller mod mennesker, der arbejder med mennsker i smerte. Der er introduktion til mindfulness og compassion-fokuseret terapi i temaet. 
 
Foredraget har været holdt i Kræftens bekæmpelse lokalafdeling på Bornholm, for ramte og pårørende.
 
 
 
Autoriseret Psykolog Anne Soelberg | Stationsporten 11B, 2620 Albertslund